'Leipzig biedt 13 miljoen euro op 16-jarige aan United gelinkte aanvaller'

'Leipzig biedt 13 miljoen euro op 16-jarige aan United gelinkte aanvaller'

04-01-2018 21:52
1

RB Leipzig heeft een miljoenenbod gedaan op Benfica-talent Umaro Embalo. De zestienjarige vleugelaanvaller geldt als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van de Portugese grootmacht en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Europese top.

Leipzig heeft dertien miljoen euro geboden op Embalo, meldt BILD. Embalo was afgelopen zomer dicht bij een transfer naar Manchester United, maar dat ging uiteindelijk niet door. De vleugelaanvaller bleef sindsdien maar indruk maken bij Benfica, wat hem ook de interesse van Leipzig opgeleverd heeft. De Duitse club is overtuigd van de kwaliteiten van Embalo en is bereid om ver te gaan om hem naar Leipzig te halen. De Bundesliga-club weet echter dat er meerdere kapers op de kust zijn. 

Leipzig hoopt Embalo verder te kunnen ontwikkelen om hem op die manier zo snel mogelijk klaar te stomen voor het eerste elftal. Als de club hem daadwerkelijk naar de Red Bull Arena wil halen, moet alles uit de kast getrokken worden om hem binnen te halen. Het contract van Embalo bij Benfica loopt nog tot 2019.