OFFICIEEL: Anderlecht mag grote naam schrappen van verlanglijst

OFFICIEEL: Anderlecht mag grote naam schrappen van verlanglijst

04-01-2018 19:12

Marko Pjaca wordt een speler van Schalke 04. De Duitse club heeft de aanstaande transfer donderdag aangekondigd. Ook Anderlecht toonde naar verluidt interesse in de Kroaat. 

Het was op het laatste moment onduidelijk of de transfer naar Schalke wel door zou gaan, want volgens het Duitse Kicker meldde VfL Wolfsburg zich ineens voor de 22-jarige Kroaat, die op het afgelopen EK een sterke indruk maakte. Schalke heeft de onzekerheid weggenomen. Pjaca is door de medische keuring heen en zal spoedig een contract ondertekenen.

Pjaca zal niet permanent de transfer naar Gelschenkirchen maken. Die Königsblauen huren hem voor de rest van het seizoen van Juventus. De Italiaanse club betaalde na het EK maar liefst 23 miljoen euro aan Dinamo Zagreb voor de aanvaller.

Bij De Oude Dame maakte Pjaca weinig speelminuten. In zijn eerste seizoen bij Juventus kwam hij nog tot veertien competitieoptredens, maar sinds zijn blessure speelde hij geen minuut meer. De Kroaat liep tegen een kruisbandblessure aan en ondanks dat hij alweer twee maanden fit is, lijkt hij niet meer in de smaak te vallen bij Juventus-trainer Massimiliano Allegri.