Turken willen Anderlecht-huurling, maar moeten reglementen nog eens nalezen

Turken willen Anderlecht-huurling, maar moeten reglementen nog eens nalezen

04-01-2018 14:50
4

Het Turkse Denizlispor is in een verwoede degradatiestrijd verwikkeld. De club denkt een extra aanvaller zeker te kunnen gebruiken en is in haar zoektocht uitgekomen bij RSC Anderlecht. Het FIFA-reglement zou hun enthousiasme wel snel moeten fnuiken ...

Volgens Sporx hoopt Denizlispor zich deze winter te versterken met Silvère Ganvoula. Die staat op de loonlijst bij RSC Anderlecht, maar wordt door de Brusselaars uitgeleend aan KV Mechelen. Daar weet de Congolees echter geen potten te breken. Malinwa zou hem dan ook wat graag terugsturen naar Anderlecht.

Dat klinkt Denizlispor als muziek in de oren. De weg naar Turkije ligt open, zou je dan denken, maar blijkbaar is men in het oosten niet bepaald op de hoogte van de transferregels. De FIFA schrijft immers duidelijk voor dat spelers in één seizoen tijd maximaal voor twee clubs mogen uitkomen.

Ganvoula kwam inmiddels tot negen (teleurstellende) optredens voor KV Mechelen, maar had in de zomer ook al één maal het shirt van paars-wit aangetrokken. In de openingswedstrijd bij Royal Antwerp FC (0-0) viel de aanvaller drie minuten voor affluiten in. Die 180 seconden kunnen hem een transfer naar Turkije kosten.