Drie Rode Duivels in Premier League-team van 2017, De Bruyne primus

Drie Rode Duivels in Premier League-team van 2017, De Bruyne primus

04-01-2018 10:35
4

Aan het begin van 2018 is er even tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Dat deden ook de Engelsen. De BBC liet fans het Beste Team van de Premier League van 2017 kiezen. Liefst drie Rode Duivels haalden het team.

In totaal waren er 115.000 mensen die stemden. De Belgen lagen bij hun in een bovenste schuif. Achterin veroverde Toby Alderweireld van Tottenham een plaats. Op het middenveld pronkt Kevin De Bruyne (Manchester City) en Eden Hazard (Chelsea) doet dat voorin.

Liefst 90 procent van alle bezoekers gunde De Bruyne een plaats in de basis. Geen enkele speler deed beter. Alderweireld werd in 52% van de gevallen gekozen. Hoeveel procent Hazard verzamelde, deelde de BBC niet mee. 

Opvallend: België levert niet het meeste spelers van het team. Dat doet Spanje. Zij zijn vertegenwoordigd met David De Gea (Manchester United), César Azpilicueta (Chelsea), Marcos Alonso (Chelsea) en David Silva (Manchester City). 

Het Premier League-team van 2017: De Gea - Walker, Azpilicueta, Alderweireld, Alonso - Coutinho, De Bruyne, Silva, Hazard - Salah, Kane

* foto: BCC