Sporza-journalist wordt 'ontmaskerd': Ik ben supporter van Club Brugge

Sporza-journalist wordt 'ontmaskerd': "Ik ben supporter van Club Brugge"

04-01-2018 09:30
16

In het nieuwe programma 'Van Algemeen Nut' duikt Steven Van Herreweghe in het archief van de VRT. Daar is ook een geniaal filmpje terug te vinden van Stefaan Lammens. De Sporza-journalist sprak duidelijk niet altijd algemeen Nederlands.

Lammens is terug te vinden in een fragment uit 1987 over de harde kern van Club Brugge. Zijn gezicht is nog duidelijk te herkennen, maar zijn stem is helemaal anders! "Voor alle duidelijkheid: ik was een hevige supporter, maar geen hooligan. Ik heb nooit gevochten. Ik ben wel een paar keer in het heetst van de strijd beland, kreeg weleens stenen rond mijn oren, meer niet. Ik miste bijna geen enkele wedstrijd, ging mee met de supporterstreinen, dronk een stevige pint mee", vertelt Lammens er zelf over.

Lammens herkent zichzelf niet echt meer. "Ik sprak plat West-Vlaams, droeg een nektapijt. Nu heb ik twee grote kinderen en een zoontje van drie. Zo onbezonnen ben ik al lang niet meer. Ik blijf fan van Club Brugge, ik maak daar ook geen geheim van. Het staat mijn objectiviteit als sportjournalist niet in de weg. Ik heb aan die tijd trouwens veel vrienden overgehouden."