'Coutinho-vuurtje opgestookt: Braziliaan weigert in actie te komen voor Liverpool'

'Coutinho-vuurtje opgestookt: Braziliaan weigert in actie te komen voor Liverpool'

03-01-2018 17:42
1

Diverse journalisten uit Spanje en Brazilië zijn er van overtuigd: Phillippe Coutinho is binnen enkele dagen speler van FC Barcelona. Met zijn aanstaande transfer in het achterhoofd weigert de Braziliaanse spelmaker nog in actie te komen voor Liverpool.

Dinsdag was Coutinho niet van de partij tijdens de Premier League-clash tussen Burnley en Liverpool (1-2). Het Braziliaanse UOL heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Coutinho simpelweg niet wílde spelen op Turf Moor. 

Hoewel een deal tussen The Reds en Barça nog niet helemaal in kannen en kruiken is, gaan Coutinho en zijn management er vanuit dat er binnen enkele dagen witte rook is. Het risico om nog een wedstrijd te spelen en mogelijk een spierblessure op te lopen, vond de international te groot. 

Het Spaanse La Sexta meldt woensdag dat Barcelona al diverse voorbereidingen heeft getroffen voor de presentatie van Coutinho. Er zouden al honderden shirts met de naam van de Braziliaan achterop klaarliggen in de fanshops rond Camp Nou. 

Onbekend is nog hoeveel Barça gaat betalen voor Coutinho. Engelse media reppen over een transfersom van 130 à 150 miljoen euro.