'Flop' Tielemans in bescherming genomen: ''Hij zal alleen maar sterker worden''

'Flop' Tielemans in bescherming genomen: ''Hij zal alleen maar sterker worden''

03-01-2018 16:12
8

Youri Tielemans was afgelopen zomer klaar voor de stap naar het buitenland en koos voor AS Monaco, dat 25 miljoen euro voor hem betaalde. Tielemans heeft zich nog niet kunnen onderscheiden met slechts één goal en één assist in 17 optredens. Hij wordt al bestempeld als flop. Manager Christophe Henrotay reageert.

Het gerenommeerde L'Equipe zette Tielemans tussen de grootste miskopen. Henrotay neemt zijn cliënt, die niet altijd zeker is van een basisplaats in bescherming. "Het niveau ligt veel hoger dan in België, dat is duidelijk. Je mag niet vergeten dat hij nog een jonge speler is, die nog een grote progressiemarge heeft en die zich nog moet aanpassen", zegt de zaakwaarnemer in gesprek met Foot Mercato.

Henrotay blijft veel vertrouwen houden in de Rode Duivel. "Er zijn veel spelers bij AS Monaco die voor grote sommen werden binnengehaald, maar die een aanpassingsperiode nodig hadden. Het is immers een stap hoger. Hij zal alleen maar sterker worden en hopelijk maakt hij een paar doelpunten die wat meer weerklank aan zijn prestaties zullen geven."

2018 is alvast goed begonnen voor onze landgenoot, want zijn knieblessure die hem enkele weken aan de kant hield, lijkt verleden tijd. Zo valt op te maken uit een tweet van Tielemans zelf.