'Bayern München denkt aan een oude bekende van het Belgische voetbal'

'Bayern München denkt aan een oude bekende van het Belgische voetbal'

Gepubliceerd: woensdag 3 januari 2018 om 12:50wo 03-01-2018 om 12:50

Momenteel staat Jupp Heynckes voor de groep bij Bayern München. De kans is groot dat hij aan zijn laatste maanden bezig is bij Der Rekordmeister. Volgens Duitse bronnen kan een oude bekende van het Belgische voetbal hem opvolgen. Ralph Hasenhüttl is in beeld als nieuwe trainer bij Bayern.

De naam van Hasenhüttl zal vooral bij supporters van KV Mechelen en Lierse nog een belletje doen rinkelen. De Oostenrijker kwam in 1996 in ons land terecht. Bij KV Mechelen speelde hij zich in de kijker van Lierse. Het seizoen na de titel trok de Oostenrijker naar het Lisp. Een echt succes werd dat niet. Hasenhüttl won wel de Belgische Supercup, maar kon in de competitie en Europees weinig bij brengen.

Kampioen
In 2007 begon de voormalig international aan zijn carrière als trainer. Hij begon als assistent bij Unterhaching en werkte zich op als hoofdcoach. Daarna stond hij aan het roer bij Aalen en Ingolstadt. Met die laatste ploeg speelde hij in 2015 kampioen in de Duitse Tweede Klasse. In 2016 maakte hij de overstap naar RB Leipzig.

Bayern München zou nu aan Hasenhüttl denken. Bij Bild laat de sterke man van RB Leipzig, Oliver Mintzlaff, weten dat hij een vertrek niet vreest, maar het wel kan. Detail: Hasenhüttl sloot zijn actieve loopbaan als speler af bij het tweede van Bayern München.

Plaats een reactie

Zetterberg +12302
woensdag 3 januari 2018 om 13:32
Broos is ook nog vrij!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws