Het is simpel: een echte idioot kan nooit werken onder Vanhaezebrouck

"Het is simpel: een echte idioot kan nooit werken onder Vanhaezebrouck"

03-01-2018 12:35
18

Yuya Kubo laat geregeld bij KAA Gent zien dat hij kan voetballen. De man uit Japan leert in ons land nog elke dag bij onder Yves Vanderhaeghe. In het verleden deed hij dat onder Hein Vanhaezebrouck. In Sport/Voetbalmagazine praat Kubo over de huidig trainer van Anderlecht.  

"Op tactisch en fysiek vlak evolueerde ik enorm in België. Onder Hein Vanhaezebrouck was het mentaal de eerste weken bijzonder intens, want toen veranderden we vaak van strategie en veldbezetting. Veel nadenken en alles bestuderen, het hoorde bij het uitgebreide takenpakket. Nu, onder Yves Vanderhaeghe , heerst er meer duidelijkheid door de vaste positie die ik krijg toebedeeld", klinkt het uit de mond van Kubo.

"Het moeilijkste om te onthouden onder Vanhaezebrouck waren de signalen bij hoekschoppen. De ene week was het teken zo, de volgende week kreeg dat een totaal andere betekenis. Ik voelde me weer student. Het is simpel: een echte idioot kan nooit werken onder Vanhaezebrouck, door zijn veeleisendheid."

Instinct volgen
Kubo heeft nog mooie woorden over voor zijn voormalige trainer. "Maar hij blijft een bijzonder goede trainer, tactisch heel onderlegd en iemand die een tegenstander heel gedetailleerd kan ontleden. Het best kom ik echter tot mijn recht wanneer ik mijn instinct mag volgen. De enige raad die Vanderhaeghe me meegeeft vooraf, is om zoveel mogelijk verticaal te spelen richting de centrumaanvaller. En de signalen voor corners zijn niet meer zo complex. ( lacht ) ik vind dat beter."