VP Awards 2017: de beste centrale middenvelders uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2017: de beste centrale middenvelders uit de Jupiler Pro League

03-01-2018 11:00
10

Tussen alle feestmaaltijden en knallende champagneflessen in deelt VoetbalPrimeur.be haar jaarlijkse VP Awards uit. Welke voetballers uit de Jupiler Pro League maakten in het eerste deel van het huidige seizoen de grootste sier? Jullie vellen het oordeel door te stemmen in de poll onderaan. We tackelen deze kwestie positie per positie, te beginnen van achteruit. In dit stuk: de twee beste centrale middenvelders van 2017.

Brecht Dejaegere (AA Gent)
Nog steeds slechts 26 jaar oud, maar inmiddels is de voormalige doelman uitgegroeid tot één van de vaste waarden in de Jupiler Pro League. Met zijn tomeloze inzet en balvastheid profileert Dejaegere zich als de ziel van de Buffalo’s. De perfecte pion voor het dynamische voetbal dat Yves Vanderhaeghe tracht te ontwikkelen.

Omar Govea (Royal Excel Moeskroen)
De huurling van FC Porto ontpopte zich de voorbije maanden tot een revelatie in ons land. Dankzij zijn geweldige vista werd Govea vanaf dan één de draaischijf van het verrassende Moeskroen. Bovendien combineert hij zijn goede voeten aan efficiëntie: vier keer stond de Mexicaan al aan het kanon. Enkel Jonathan Bolingi deed beter bij Les Hurlus.

Faris Haroun (Royal Antwerp FC)
De marathonman van RAFC. De sterkste periode van Haroun situeert zich steevast aan het einde van elke partij. Als de tegenstand stilaan naar adem moet happen, zet de oud-Beerschotter nog eens zijn turbo aan. Ballen recupereren aan de eigen zestien, om dan onvermoeibaar naar voren te stormen richting vijandelijk doelgebied, dat is de zesvoudige international ten voeten uit.

Marco Ilaimaharitra (Sporting Charleroi)
Een typische Charleroi-transfer: weggeplukt uit de Franse Ligue 2 (FC Sochaux), maar meteen vlot meedraaiend in de machine van Felice Mazzu. Offensief lijkt Ilaimaharitra niet meteen van waarde voor de Carolo’s, met nog geen enkel doelpunt en slechts twee assists. Maar vergis je niet: zowat elke Henegouwse aanval vertrekt vanuit zijn voeten.

Marvelous Nakamba (Club Brugge)
Vorige zomer zocht Club haar opvolger voor icoon Timmy Simons in Arnhem, bij Vitesse. De Zimbabwaan Nakamba loste het hoge verwachtingspatroon volledig in. Ballen afpakken lukte hem al vanaf speeldag één, maar in de loop van de competitie koppelde hij daar ook nog een goede passing aan. Een motor die nooit stilvalt.

Ibrahima Seck (Waasland-Beveren)
Eén van de meest imposante verschijning uit onze Jupiler Pro League, dat is deze Seck ongetwijfeld. De boomlange middenvelder boezemt niet alleen de tegenstander angst in, hij vuurt ook zijn eigen troepen aan. Met zijn lange stelten heeft hij ook de power om regelmatig in de box op te duiken. Dat loont: de Senegalees zit al aan vier doelpunten in deze jaargang.

Adrien Trebel (RSC Anderlecht)
In het zeer wisselvallige vormpeil van de Brusselaars betekent Trebel een opvallende constante. De linkspoot, die vorige winter de controversiële overstap maakte van Standard, zet onverminderd druk, maar vergeet daarbij zijn technische bagage niet te gebruiken. Zelfs in de ontnuchterende Champions League-campagne viel Trebel niet door de mand.

Ruud Vormer (Club Brugge)
Niemand twijfelt er nog aan: de Gouden Schoen 2017 gaat naar Vormer. Nog meer dan tevoren heeft de Nederlander zich ontwikkeld tot het boegbeeld van Club. Met zeven doelpunten en liefst vijftien (!) assists droeg hij aanvallend een gigantische steen bij, al verliest de oud-Feyenoorder nooit zijn verdedigende taak uit het oog. Maakt Vormer Club Brugge in mei kampioen?

Wie vind jij de beste centrale middenvelder van het eerste deel van het huidige seizoen? Breng hieronder je stem uit in de poll!