Uithaal naar het Belgische voetbal: Er is niks, we staan nergens

Uithaal naar het Belgische voetbal: "Er is niks, we staan nergens"

03-01-2018 08:00
8

Het Belgische voetbal heeft door het succes van de Rode Duivels al jarenlang een enorme boost gekregen. Toch blijft ons land op het vlak van infrastructuur achterop hinken. Zo blijft het Eurostadion-dossier eindeloos lang uitgesteld worden, het begint stilaan lachwekkend te worden.

"Als ik stadions bezoek, voel ik me in bijna elk ander land klein. Portugal heeft sinds hun EK tien nieuwe stadions. Tien! En wij in België? Sorry, er is niks. Anderlecht is te klein. Brugge heeft te weinig faciliteiten In het Koning Boudewijnstadion kunnen we zelfs de pers niet goed huisvesten. We staan nergens, we zijn een onderontwikkeld land", citeerde Het Laatste Nieuws Gérard Linard.

Het dagblad is bijzonder hard voor ons voetballand. 'België maakte zich belachelijk voor de ogen van de wereld met het Eurostadion-dossier - de Vlaamse regering schiet vóór 1 februari de omgevingsvergunning zo goed als zeker aan flarden', klinkt het.

Minderwaardige infrastructuur
De voetbalsupporter is hiervan de dupe. 'Dat is een probleem. Voor de voetbalfans, die vaak minstens evenveel betalen voor hun ticket als supporters in het buitenland, maar daar veel minderwaardige faciliteiten voor in de plaats krijgen.'

Ook de clubs lopen heel wat extra omzet mis. 'Niet zozeer omdat er in nieuwe stadions meer zitplaatsen zijn - sommige clubs krijgen hun stadion moeilijk vol -, wel omdat zo'n nieuwe infrastructuur een bedrijf op zichzelf is, dat voor een relatief stabiele stroom aan inkomsten zorgt.'