Verdediger definitief naar Huddersfield: Ik volg hem al sinds Feyenoord

Verdediger definitief naar Huddersfield: "Ik volg hem al sinds Feyenoord"

02-01-2018 17:55

De transfer van Terence Kongolo naar Huddersfield Town is rond. De Premier League-promovendus huurt de verdediger tot het einde van het seizoen van AS Monaco.

Huddersfield en Monaco hebben de deal dinsdagmiddag bevestigd. In de huurovereenkomst is geen optie tot koop opgenomen. Kongolo krijgt in Engeland de kans om weer regelmatig aan spelen toe te komen. Bij Monaco, dat hem afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro overnam van Feyenoord, stokte de teller bij zes optredens.

Huddersfield-manager David Wagner is in zijn nopjes met de komst van de drievoudig Oranje-international, die het shirt met rugnummer 5 gaat dragen. "Terence is een topspeler, die ik al volg sinds zijn tijd bij Feyenoord", aldus Wagner op de clubsite. "Door zijn grote transfer naar Monaco was hij niet haalbaar in de zomer, maar we zijn blij dat hij zich nu op huurbasis bij ons voegt."

Wagner beschrijft Kongolo als een 'high-quality young centre back'. "Hij gaat ons veel meer opties geven in de verdediging", besluit de Duitser. Met Huddersfield komt Kongolo terecht bij de nummer elf van de Premier League.