OFFICIEEL: JPL-ploegen mogen hoop opbergen, Meité tekent bij nieuwe club

OFFICIEEL: JPL-ploegen mogen hoop opbergen, Meité tekent bij nieuwe club

02-01-2018 17:10
1

Soualiho Meité heeft een nieuwe club gevonden. De Franse middenvelder, vorig seizoen nog actief bij Zulte Waregem, wordt door Monaco bij Bordeaux gestald tot het einde van dit seizoen.

De 23-jarige Meité ontbolsterde vorig seizoen helemaal onder Franky Dury. Afgelopen zomer werd hij voor acht miljoen euro verpatst aan Monaco, maar in de Ligue 1 kon hij zich nooit doorzetten. In de competitie speelde hij slechts 95 minuten voor de ploeg uit het kleine prinsdom.

Meité drong aan op een uitleenbeurt en werd meteen gelinkt aan enkele Belgische topclubs, maar zij vissen achter het net. De Fransman heeft op de tweede dag van de transfermercato zijn overstap naar Bordeaux afgerond. Hij zal op huurbasis het seizoen afwerken bij de ploeg uit Zuid-Frankrijk.

Een aankoopoptie werd niet opgenomen in het contract waardoor Meité na dit seizoen sowieso terugkeert naar Monaco. Bij Bordeaux wordt hij herenigd met Lukas Lerager, zijn Deense maatje op het middenveld vorig jaar bij Essevee. Lerager heeft een basisplaats bij de ploeg die pas vijftiende staat in de Ligue 1.