'Hoeveel hij moet kosten? Eén miljard euro. Dat is niet anders met een huis'

'Hoeveel hij moet kosten? Eén miljard euro. Dat is niet anders met een huis'

02-01-2018 16:00

James Tarkowski is dit seizoen een vaste waarde in de basiself van Premier League-revelatie Burnley. De verdediger, die in 2016 voor 3,7 miljoen euro overkwam van Brentford, is nu meer dan een miljard euro waard. Althans, dat vindt zijn manager Sean Dyche.

Burnley overtreft dit seizoen alle verwachtingen in de Premier League met een zevende plaats en de prestaties van Tarkowski lopen daar parallel aan. Om die reden zitten Arsenal en Manchester City naar verluidt achter hem aan. Dyche wil zijn verdediger koste wat kost niet kwijt in de winterse transferperiode.

"Hoeveel hij moet kosten? 900 miljoen pond (1,01 miljard euro, red.)", antwoordt Dyche met een lach in The Daily Mail. "Dat is niet anders dan een huis. Als je een huis hebt en de buurman verkoopt de zijne voor 120.000 euro meer dan zijn huis waard is, ga je je eigen optrekje niet niet voor 100.000 minder verkopen, toch? Zo werkt de markt nu eenmaal."

De Burnley-manager refereert daarmee aan het recordbedrag dat Liverpool vorige week betaalde voor Virgil van Dijk (85,4 miljoen euro). "Je hebt twee keuzes: betalen of niet betalen. Het is niet meer zo als pak 'm beet tien jaar geleden."