Geheimzinnigheid rond afwezige City-spelmaker: 'Weet niet wanneer hij terugkeert'

Geheimzinnigheid rond afwezige City-spelmaker: 'Weet niet wanneer hij terugkeert'

01-01-2018 16:53

David Silva ontbreekt al een tijdje bij Manchester City en waarom precies is onduidelijk. Wegens 'privéredenen' zit de Spanjaard de laatste wedstrijden niet bij de selectie van Pep Guardiola. 

Op 16 december ontbrak Silva om dezelfde reden onverwachts bij de wedstrijd van City tegen Tottenham Hotspur. Hij kreeg van de club toestemming om voor even te vertrekken, maar het is onduidelijk waarheen. 23 december speelde hij wel weer mee tijdens de 4-0 competitiezege op Bournemouth. 27 december (tegen Newcastle United) en 31 december (tegen Crystal Palace) was Silva opnieuw niet van de partij. 

Ook voor de wedstrijd van dinsdag tegen Watford is hij niet geselecteerd. Wanneer Silva terugkeert? "Ik weet het niet", aldus manager Guardiola volgens Metro. "Wanneer hij er klaar voor is, keert hij terug. Maar zijn persoonlijke leven is altijd belangrijker dan wat dan ook." Silva is dit seizoen een vaste kracht bij de koploper van Engeland. Met vijf doelpunten en acht assists in achttien competitiewedstrijden is hij een van de belangrijke schakels in het elftal van Guardiola.