Marca pakt uit met top-100: Messi op één, beste Rode Duivel bekleedt plek tien

Marca pakt uit met top-100: Messi op één, beste Rode Duivel bekleedt plek tien

01-01-2018 13:32
1

In de eindejaarsperiode is het traditiegetrouw lijstjestijd. In Spanje is dat niet anders. Marca pakt op nieuwjaarsdag uit met een top-100 van de beste voetballers ter wereld, waarbij de lezers hun opinie mochten geven in een poll. Zes Rode Duivels zijn van de partij.

De beste Belgische voetballer, vinden de Spanjaarden, is Kevin De Bruyne. De spelmaker van Manchester City is terug te vinden op plek tien. Eén procent van de stemmers plaatste KDB helemaal bovenaan als beste voetballer ter wereld. Tien plaatsen onder De Bruyne vinden we die andere vedette van de Rode Duivels, Eden Hazard. Ook Dries Mertens behoort tot de top-30, hij staat 27e.

Verder mogen Thibaut Courtois (40e), Romelu Lukaku (47e) en Youri Tielemans (88e) zich trots voelen. Opvallend: de lezers van Marca vinden Courtois de zesde beste doelman ter wereld, maar plaatsen hem wel boven Manuel Neuer. Overigens heeft Lionel Messi het pleit gewonnen voor de eerste plek. Hij laat eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo en Isco de hielen zijn.