'Anderlecht en flop hebben afscheid van elkaar genomen'

'Anderlecht en flop hebben afscheid van elkaar genomen'

01-01-2018 11:09
2

Het is gebeurd. Robert Beric is niet langer meer een speler van Anderlecht. Tenminste dat meldt France Football. Volgens de Franse bron besloten paars-wit en de Sloveen spits een einde te maken aan hun samenwerking. 

Anderlecht had aan het begin van het seizoen een nieuwe aanvaller nodig. Bij Saint-Etienne was Beric op overschot en paars-wit besliste om hem tot het einde van het seizoen te huren. Een succes werd de doortocht van Beric niet. De Sloveen paste eerst niet in de plannen van René Weiler. Daarna kon hij zich ook niet manifesteren onder Hein Vanhaezebrouck. Tegen Club Brugge liet Vanhaezebrouck Beric verrassend starten, maar verder dan spelen op een eiland kwam de aanvaller niet. 

Nu keert Beric dus terug naar Saint-Etienne. De Franse club nam hem in 2015 over van Rapid Wien. Het betaalde toen liefst 7,5 miljoen euro voor hem. Na een goede start in Frankrijk gooide een kruisbandblessure roet in het eten. Bij Saint-Etienne kwam Beric niet meer in de ploeg. Anderlecht moest een oplossing bieden om zijn loopbaan te redden, maar het Brusselse avontuur draaide uit op een sisser.