L'Equipe maakt balans op in Ligue 1: één landgenoot bij grootste miskopen

L'Equipe maakt balans op in Ligue 1: één landgenoot bij grootste miskopen

31-12-2017 15:30
1

Youri Tielemans is door de Franse sportkrant L'Equipe opgenomen in een lijstje met slechtste aankopen van de Ligue 1. De spelmaker heeft een belabberd eerste halfjaar achter de rug in Frankrijk. 

De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Anderlecht naar AS Monaco voor 23 miljoen euro. Tielemans kreeg slechts af en toe speelminuten en kon volgens L'Equipe nooit overtuigen. De laatste weken was de Rode Duivel wel buitenstrijd door een meniscusletsel.

Een andere grote naam in het lijstje van de Franse sportkrant is Wesley Sneijder.  In totaal stond de Nederlander slechts 645 minuten binnen de lijnen. Hij leverde één assist en scoorde nog niet. Nice zou volgens Franse media bereid zijn om de routinier in januari te laten vertrekken. 

Het complete Miskopen-elftal van L'Equipe: doelman Benoit Costil (Bordeaux), Racine Coly (Nice), Kongolo, Aymen Abdennour (Marseille), Saidy Janko (St. Etienne), Luiz Araujo (Lille), Thiago Maia (Lille), Youri Tielemans (AS Monaco), Sneijder, Kostas Mitroglu (Olympique Marseille) en Lois Diony (St. Etienne)