VP Awards 2017: de beste centrale verdediger uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2017: de beste centrale verdediger uit de Jupiler Pro League

Gepubliceerd: maandag 1 januari 2018 om 11:00ma 01-01-2018 om 11:00

Tussen alle feestmaaltijden en knallende champagneflessen in deelt VoetbalPrimeur.be haar jaarlijkse VP Awards uit. Welke voetballers uit de Jupiler Pro League maakten in het eerste deel van het huidige seizoen de grootste sier? Jullie vellen het oordeel door te stemmen in de poll onderaan. We tackelen deze kwestie positie per positie, te beginnen van achteruit. In dit stuk: de twee beste centrale verdedigers van 2017.

Dylan Batubinsika (Royal Antwerp FC)
Zonder twijfel één van de ontdekkingen in de JPL de voorbije maanden. De Fransman werd door Luciano D’Onofrio weggeplukt bij PSG. Een risicootje, want Batubinsika had voor zijn komst naar Deurne-Noord nog geen enkele professionele wedstrijd op de teller. Dat was er niet aan te zien. Met zijn imposante body veroverde hij meteen de Antwerpse harten.

Matheus Borges (Royal Antwerp FC)
Nog zo’n gokje dat positief uitviel voor Laszlo Bölöni en co. Matheus verdiende eerder zijn sporen in de Braziliaanse Tweede Klasse, maar verteerde de oversteek naar Europa moeiteloos. Een verdediger zoals zijn trainer ze graag heeft: boomlang, spijkerhard en steeds gedisciplineerd. Club Brugge zou al interesse tonen.

Dorian Dessoleil (Sporting Charleroi)
Opvallend hoe weinig (goede) Belgische centrale verdedigers er nog rondlopen op onze velden. Dessoleil is een schaarse uitzondering. De 25-jarige geboren Carolo voetbalt zoals een mandekker uit de oude doos. Vooral zijn kopbalsterkte valt op. Defensief is Dessoleil haast niet te kloppen en aan de overkant van het terrein buffelde hij er al drie binnen.

Samuel Gigot (AA Gent)
KV Kortrijk werd te klein voor deze Fransman, waarop Hein Vanhaezebrouck hem afgelopen winter koste wat kost naar Gent probeerde te loodsen. Dat lukte ook. Niemand in de Ghelamco Arena die daar spijt van heeft, want Gigot is een regelrecht schot in de roos. Positioneel en fysiek sterk, communicatief aanwezig en voetballend dik in orde.

Christian Luyindama (Standard Luik)
Toen Luyindama vorige winter op Sclessin neerstreek, was dat eigenlijk in de gedaante van centrale middenvelder. Daarvoor ontbreekt het de Congolese beer echter aan voetballend vermogen. Een rijtje achteruit dan maar, dacht Ricardo Sa Pinto. De mysterieuze vormcrisis van Alexander Scholz werd op die manier efficiënt gecompenseerd.

Javi Martos (Sporting Charleroi)
Met zijn 33 lentes de nestor uit dit gezelschap, maar nog steeds een voorbeeld voor jonge verdedigers, deze Martos. De opleiding bij FC Barcelona wierp haar vruchten af: rust aan de bal, tactisch vernuft en leiderschap. Én topfit, want Martos miste amper 13 minuten tot nu toe. Nog opvallender: sinds zijn komst naar het Zwarte Land, nu toch al zeven jaar geleden, zat hij welgeteld één keer op de bank.

Brandon Mechele (Club Brugge)
Een Brugse renaissance. Onder Michel Preud’homme leek het game over voor het jeugdproduct, met een uitleenbeurt bij Sint-Truiden tot gevolg. Wat moet Mechele gekraaid hebben van plezier toen STVV-coach Ivan Leko in de zomer werd aangesteld bij Club Brugge! Onder de Kroaat groeide onze landgenoot weer naar zijn beste niveau toe. Zonder één minuut te missen.

Uros Spajic (RSC Anderlecht)
In oktober moest paars-wit haar Serviër een maand missen vanwege een blessure. Dat werd gevoeld: nummer voorlaatst KV Mechelen scoorde drie keer tegen, rode lantaarn KAS Eupen twee keer. Spajic bezorgt Anderlecht defensieve stabiliteit. Met de beenharde mandekker op het terrein hield de recordkampioen zeven keer de nul op vijftien wedstrijden.

Wie vind jij de beste centrale verdediger van het eerste deel van het huidige seizoen? Breng hieronder je stem uit in de poll!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie vind jij de beste centrale verdediger van de competitie tot dusver?

Batubinsika
17%
Borges
17%
Dessoleil
2%
Gigot
14%
Luyindama
9%
Martos
1%
Mechele
29%
Spajic
10%
(1702 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws