Elftal in de etalage: koopjes, WK-jagers en ontevreden spelers in de JPL

Elftal in de etalage: koopjes, WK-jagers en ontevreden spelers in de JPL

31-12-2017 12:30
2

Vanaf maandag is het weer zover. Dan gaat de Europese transfermarkt weer open. Veel Belgische ploegen zullen op zoek gaan naar versterking, maar enkele spelers zijn ook op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deze spelers uit de Jupiler Pro League azen op een transfer in januari.

Nicolae Stanciu (RSC Anderlecht)
De Roemeense recordaankoop van paars-wit kan zich ook onder nieuwe coach Hein Vanhaezebrouck niet doorzetten. Zijn makelaar liet al meermaals verstaan dat er in januari een oplossing moet komen voor Stanciu. Aan interesse geen gebrek: naast Besiktas tonen ook enkele ploegen uit het Midden-Oosten belangstelling.

Lior Refaelov (Club Brugge)
De stilist van blauw-zwart is zijn basisplaats kwijt sinds de komst van Ivan Leko. De afgelopen jaren was 'Rafa' nochtans één van de sleutelspelers in het Jan Breydelstadion. Er zijn al langer geruchten over een terugkeer naar zijn thuisland Israël. Maccabi Haifa en Maccabi Tel Aviv liggen op vinkenslag om hem binnen te halen.

Danijel Milicevic (AA Gent)
Hetzelfde verhaal als bij Refaelov. De man met de fluwelen traptechniek was onder Hein Vanhaezebrouck één van de sterkhouders van de Buffalo's. Sinds de komst van Yves Vanderhaeghe moet Milicevic echter tevreden zijn met een paar schaarse invalbeurten. Zijn ex-club Eupen toont alvast belangstelling.

David Pollet (Sporting Charleroi)
De Belgische aanvaller zit in het sukkelstraatje bij de Zebra's. Pollet begon als basisspeler aan het seizoen, maar verloor al snel zijn plaats aan revelatie Rezaei. Sindsdien moet de ex-speler van RSC Anderlecht en AA Gent het stellen met een paar korte invalbeurten. 

Alexander Scholz (Standard Luik)
De gewezen kapitein van de Rouches past niet meer in de plannen van trainer Ricardo Sa Pinto. Bij de start van het seizoen was Scholz nog onmisbaar, maar plots moest hij zijn plaats afstaan aan Luyindama. De Congolees presteerde zo goed dat Scholz helemaal naar het achterplan werd verwezen.

Damien Marcq (AA Gent)
De middenvelder komt er dit seizoen helemaal niet aan te pas bij de Buffalo's, die afgelopen zomer een stevig bedrag betaalden om Marcq weg te plukken bij Charleroi. Zulte Waregem heeft al contact opgenomen om de Fransman uit zijn benarde situatie te bevrijden.

Yoni Buyens (Racing Genk)
De middenvelder zit helemaal in het sukkelstraatje bij de Limburgers. Zelfs na het uitvallen van Sander Berge en Bryan Heynen kreeg Buyens nog altijd geen kans van Albert Stuivenberg. Ook onder nieuwe coach Philippe Clement lijkt Buyens niet op een nieuwe kans te moeten rekenen.

Ivan Obradovic (RSC Anderlecht)
De linksachter ligt duidelijk niet in de bovenste schuif van trainer Hein Vanhaezebrouk. Hij mocht af en toe meespelen, maar Anderlecht is op zoek naar een vervanger. Met het oog op het WK van volgende zomer in Rusland wil Obradovic absoluut speelminuten vergaten. Een transfer lijkt de beste oplossing.

Ludovic Butelle (Club Brugge)
De Fransman is ondertussen opnieuw de eerste keuze onder de lat bij blauw-zwart. Toch zijn er nog steeds veel twijfels omtrent Butelle. Club gaat komende winter hoogstwaarschijnlijk een nieuwe doelman halen, waardoor 34-jarige kampioenenmaker opnieuw overbodig wordt.

Franck Berrier (KV Oostende)
De Franse spelverdeler werd door Oostende opnieuw in de armen gesloten, maar aast hoogstwaarschijnlijk nog steeds op een lucratieve transfer. Afgelopen zomer kon Berrier een dik contract tekenen in Thailand, maar daar stak Marc Coucke een stokje voor. 

Thomas Foket (AA Gent)
De Rode Duivel heeft zijn basisplaats nog niet opnieuw te pakken na zijn hartoperatie. Foket wordt momenteel tegengehouden door Dylan Bronn, maar droomt nog steeds heimelijk van het WK in Rusland. Daarvoor heeft hij echter mee speelminuten nodig. Anderlecht zou hem willen wegplukken bij de Buffalo's.D