Elftal van grootste revelaties ter wereld opgesteld: Rode Duivel tekent present

Elftal van grootste revelaties ter wereld opgesteld: Rode Duivel tekent present

31-12-2017 10:25
2

Thomas Vermaelen is dé revelatie van de laatste maanden bij FC Barcelona. Blessures leken zijn passage bij de Catalanen finaal te fnuiken, maar momenteel voetbalt de Rode Duivel bijzonder solide als basisspeler. Dat wordt 'beloond' door Squawka.

Het Britse statistiekenbureau heeft op de laatste dag van 2017 een lijstje opgesteld met de spelers die de grootste vooruitgang hebben geboekt in het voorbije jaar. Vermaelen heeft daarin een plekje verworven. De verdediger wordt geloofd om zijn spel en de nauwkeurigheid van zijn passes, die bij geen enkele ploeggenoot hoger ligt. Barça verloor nog geen enkele wedstrijd met Vermaelen op het veld.

Naast Vermaelen is er overigens nog plaats voor enkele oude bekenden. Op de rechtsachter kiest Squawka voor Adam Marusic. Die verruilde KV Oostende afgelopen zomer voor Lazio Roma. Ook in de Serie A presteert de vleugelverdediger uitstekend. Voorin valt dan weer de naam van Alfred Finnbogason op. De IJslander stond in het verleden nog op de loonlijst van Sporting Lokeren, waar hij geen onuitwisbare indruk naliet.