Opnieuw harde beschuldigingen richting club van Svilar: 'Vier spelers omgekocht'

Opnieuw harde beschuldigingen richting club van Svilar: 'Vier spelers omgekocht'

31-12-2017 09:01
2

De Portugese grootmacht Benfica lijkt in de problemen te zitten na beschuldigingen van matchfixing. De Portugese justitie heeft aangekondigd onderzoek te doen naar de wedstrijd tussen Rio Ave en de regerend landskampioen van 7 mei, die door Benfica met 0-1 werd gewonnen.

Volgens het Spaanse Marca en het Portugese Correio da Manhã waren er echter vier spelers van Rio Ave die voorafgaand aan de wedstrijd een geldbedrag kregen overhandigd door matchfixers. Of Benfica hierbij betrokken was en welke opdracht de spelers van de thuisploeg kregen, is vooralsnog onduidelijk. O Glorioso wonnen met 0-1 dankzij een doelpunt van Raúl Jiménez (zie onderstaande beelden), waardoor ze aan kop van de Primeira Liga bleven en uiteindelijk landstitel nummer 36 pakten.

Het is zeker niet de eerste keer dat Benfica negatief in het nieuws komt. In juni werd de grootmacht uit Lissabon al beticht van grootschalige omkoping van scheidsrechters. Diverse Portugese media claimden toen de beschikking te hebben over e-mailberichten tussen Benfica en de voetbalbond, waaruit bleek dat De Adelaars meebeslisten over de aanstellingen van arbiters.