Rotavond voor Manchester United: triest Lukaku-voorval en wéér puntenverlies

Rotavond voor Manchester United: triest Lukaku-voorval en wéér puntenverlies

30-12-2017 20:45
2

De Premier League-clash tussen Manchester United en Southampton op Old Trafford is zaterdagavond geëindigd zoals-ie begon. Het bleef 0-0. De matige wedstrijd werd ontsierd door een naar voorval met Romelu Lukaku. 

Al vroeg in het duel moest de Belgische stormram van United het veld op een brancard verlaten. Wesley Hoedt kwam hard in aanraking met het achterhoofd van Lukaku en de international lag daarna minutenlang groggy op het veld. In de catacomben van Old Trafford werd Lukaku lang behandeld. Een ambulance stond stand-by, melden Engelse media. Op moment van schrijven is het nog onbekend wat exact de toestand van de spits is.  

De wedstrijd zelf was zoals gezegd niet om over naar huis te schrijven. Nota bene Lukaku kreeg in de beginfase een goede kans. Na de pauze greep United-goalie David de Gea uitstekend in bij een schot van Shane Long. Diep in de tweede helft werd een treffer van Paul Pogba afgekeurd wegens buitenspel. 

Voor de miljoenenformatie van José Mourinho is het al de derde keer op rij dat er niet wordt gewonnen in de Premier League. Ook de duels met Leicester City en Burnley (tweemaal 2-2) eindigden in een gelijkspel. Door deze 0-0 is United de tweede plek kwijtgeraakt aan Chelsea. The Blues wonnen eerder op de dag met 5-0 van Stoke City en hebben nu één punt meer.

Koploper Manchester City is sowieso de lachende derde. Zondag gaat de ploeg van Pep Guardiola op bezoek bij Crystal Palace. Wint City, dan staat het liefst zestien punten (!) los.