''Neue Millionen-Attack' van Liverpool: club moet 40 miljoen euro op tafel leggen'

''Neue Millionen-Attack' van Liverpool: club moet 40 miljoen euro op tafel leggen'

29-12-2017 08:40
3

Liverpool is na de miljoenentransfer van Virgil van Dijk nog niet klaar op de transfermarkt. The Reds hebben het volgende doelwit omcirkeld: Leon Goretzka van Schalke 04.

Dat meldt BILD. Het contract van Goretzka (22) bij Schalke loopt af aan het einde van het seizoen. De middenvelder had de kans om zijn contract in Gelsenkirchen te verlengen, ter waarde van twaalf  miljoen euro per seizoen, maar heeft zijn keuze om in januari te vertrekken al gemaakt. Schalke kan Goretzka veel meer betalen dan Liverpool kan, maar toch heeft de Duitser zijn zinnen gezet op een transfer.

Liverpool wil met Goretzka het middenveld voor volgend seizoen completeren. The Reds hebben zich ook al verzekerd van de komst van RB Leipzig-ster Naby Keïta, die 75 miljoen euro heeft gekost. Het Liverpool van Jürgen Klopp heeft echter flinke concurrentie, want ook Bayern München, FC Barcelona, Manchester United en Juventus worden met Goretzka in verband gebracht. Daardoor lijkt de kans uitgesloten dat de middenvelder toch nog bij gaat tekenen in Gelsenkirchen. De waarde van Goretzka wordt geschat op veertig miljoen euro.