'KV Kortrijk haalt zwaar uit naar Standard-speler na oerwoud-incident'

'KV Kortrijk haalt zwaar uit naar Standard-speler na oerwoud-incident'

29-12-2017 07:30
9

De fans van KV Kortrijk lieten zich tegen Standard van hun kleinste kant zien. Toen Uche Agbo – middenvelder van de Rouches – rood kreeg, kreeg bij het passeren langs de spionkop massa’s bier en verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Standard is niet te spreken over de feiten, maar de Kerels voelen zich allesbehalve schuldig.

In Het Nieuwsblad reageert algemeen manager Matthias Leterme op de gebeurtenissen van afgelopen woensdag. "We keuren de reactie van onze fans - allez, hopelijk van enkelen maar - natuurlijk af", opent de zoon van voormalig premier Yves Leterme nog enigszins plichtsbewust.

Leterme legt de schuld bij de Standard-speler zelf. "Maar vooreerst hoorde ík geen oerwoudgeluiden en zag ik vooral hoe Agbo en ook Pocognoli, ostentatief met zijn hand achter zijn oor, bij de ref (de Standard-aanvoerder wilde Verboomen attent maken op het racistische geroep, nvdr.) onze supporters provoceerde", gaat hij verder.

Als Standard een klacht indient – wat in de lucht hangt – krijgt heel deze zaak ook nog een gerechtelijk staartje. Leterme is verbaasd, hij vindt het belachelijk. "Heeft de politie niets anders te doen?” De Kerels zijn ook niet van plan zijn fans te heropvoeden. "We kunnen die enkelingen toch geen plakband op de mond leggen?", besluit Leterme.