Deze die-hards misten nog geen enkele minuut in de Jupiler Pro League

Deze die-hards misten nog geen enkele minuut in de Jupiler Pro League

28-12-2017 19:15
2

2017 is bijna ten einde, tijd dus om een balans op te maken van het voorbije jaar. Het Laatste Nieuws plaatste enkele opvallende weetjes en statistieken op zijn website. Heel wat teams krijgen te maken met blessures, maar toch zijn er nog een aantal JPL-spelers die nog geen minuut misten.

Na 21 speeldagen ver blijven er nog vijf veldspelers over die nog geen seconde aan de kant stonden. Het gaat om Brandon Mechele (Club Brugge), Kostas Laifis (Standard), Erdin Demir en Ibrahima Seck (Waasland-Beveren) en Stergos Marinos (Charleroi). Opvallende genoeg zijn het allemaal verdedigend ingestelde spelers. Seck is een defensieve middenvelder, alle anderen spelen achterin.

Ook doelmannen Guillermo Ochoa (Standard), Colin Coosemans (KV Mechelen), Thomas Kaminski (KV Kortrijk), Nicolas Penneteau (Charleroi), Sinan Bolat (Antwerp) en Davino Verhulst (Lokeren) bewezen dat hun ploeg op hen kan rekenen. Straf toch dat quasi een volledig 'elftal' na ruim twintig speeldagen ongeschonden uit de strijd is gekomen.