Van Dijk 'minder goed' dan verdediger uit tweede klasse: 'Ik vind hem beter'

Van Dijk 'minder goed' dan verdediger uit tweede klasse: 'Ik vind hem beter'

28-12-2017 18:20
1

Een dag na het rondkomen van de Virgil van Dijk-transfer gaat het vooral over het prijskaartje van 84,5 miljoen euro. Cardiff City-manager Neil Warnock vindt het besluit van Liverpool om zó veel geld te betalen voor de Nederlander onbegrijpelijk.

Van Dijk is door zijn megatransfer de duurste verdediger aller tijden. Warnock was in zijn tijd bij Crystal Palace dicht bij de komst van de Oranje-international, maar vindt één van zijn eigen Cardiff-verdedigers beter. "Sol Bamba is in mijn optiek een betere verdediger dan Van Dijk", stelt de Engelse manager onomwonden in gesprek met de BBC.

"Van Dijk is beter aan de bal, maar hij denk niet dat hij een betere verdediger is dan Sol", vervolgt Warnock zijn vergelijking tussen de 26-jarige Nederlander en 32-jarige Ivoriaan. "Minder dan drie jaar geleden heb ik nog wel geprobeerd om Van Dijk naar Palace te halen. Ik had een transfersom van ongeveer acht miljoen euro voor ogen."

De toenmalige hoofdscout van Crystal Palace vond Van Dijk echter niet snel genoeg. "Hij speelde in Schotland (bij Celtic, red.) en binnen de club was niet iedereen ervan overtuigd dat hij het hogere niveau in de Premier League zou aankunnen. Ik hoop dat die hoofdscout nu ook meekijkt. 85,4 miljoen? Ik moest lachen toen ik het zag."