Pijnlijke blunder van Hein? 'Ik ga iets zeggen hé, zo dom als 't straat'

Pijnlijke blunder van Hein? 'Ik ga iets zeggen hé, zo dom als 't straat'

28-12-2017 15:45
10

Anderlecht zal een hele poos geen beroep kunnen doen op Henry Onyekuru. De huurling van Everton scheurde zijn mediale band, waardoor de Nigeriaan enkele maanden buiten strijd zal zijn. Een serieuze streep door de rekening voor Hein Vanhaezebrouck, die de aalvlugge aanvaller verrassend vaak op de bank plaatste.

Aimé Anthuenis begrijpt totaal niet waarom de Nigeriaan tegen Club Brugge op de bank zat. "Ze gaan Onyekuru (mediale band knie afgescheurd, red.) missen. Ik heb Vanhaezebrouck nooit begrepen als hij zei: 'Onyekuru kan niet diep in de spits staan.' Hein heeft 'gemist' in Brugge door Onyekuru daar op de bank te zetten", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Vorig seizoen maakte Onyekuru meer dan twintig doelpunten bij een ploeg als Eupen, en ook bij paars-wit kon hij tot dusver aardige statistieken voorleggen. "Als je Onyekuru met negen goals tot dusver niet goed genoeg vindt, en de rest van je kern zit nog niet eens aan vijf, hoe wil je dan kampioen worden?", gaat de voormalige bondscoach verder.

Volgens Vanhaezebrouck is Onyekuru niet intelligent genoeg om zich aan te passen aan een spelysteem, Anthuenis denkt er duidelijk het zijne van. "Ik lees tussen de lijnen dat Hein Onyekuru tactisch niet verstandig genoeg vindt. Ik ga iets zeggen, hé: ze mogen zo dom als 't straat zijn, als ze scoren, is dat goed voor mij", besluit hij.