Manchester City vergroot voorsprong dankzij 90% balbezit en geniale De Bruyne

27-12-2017 22:36

Manchester City heeft woensdagavond de achttiende Premier League-zege op rij geboekt. Het klasseverschil was groot, maar Newcastle United werd met slechts één doelpunt verschil verslagen: 0-1.

Manchester City was beide kerstdagen vrij, waardoor de onbedreigde koploper van de Premier League woensdag pas in actie hoefde te komen tegen Newcastle. Die extra rustdag deed City goed. In de beginfase raakte Sergio Agüero de paal en trok Newcastle-doelman Rob Elliott een wereldredding uit de kast.

Na 31 minuten was het uiteindelijk raak. Kevin De Bruyne legde de bal op een presenteerblaadje achter de Newcastle-verdediging en Raheem Sterling rondde af: 0-1. Op het moment van het doelpunt had Manchester City liefst 90 procent balbezit tegenover 10 procent voor Newcastle. Manager Rafa Benitez had op het eigen St. James' Park geen enkele intentie om het spel te maken.

Omdat Manchester City in de tweede helft naliet de marge te vergroten, begon Newcastle in een resultaat te geloven. Dwight Gayle kopte enkele minuten voor het einde net naast. City overleefde de slotfase en boekte daardoor de achttiende opeenvolgende zege in de competitie. Het verschil met nummer twee Manchester United is nu vijftien punten.