Enkel Kane scoorde meer dan Lukaku in Premier League in 2017, verschil wel enorm

Enkel Kane scoorde meer dan Lukaku in Premier League in 2017, verschil wel enorm

26-12-2017 21:33

Romelu Lukaku kende in oktober en november een dip bij Manchester United, maar kan op Oudjaar toch terugkijken op een geslaagd 2017. Dat bewijzen de cijfers. Over het gehele kalenderjaar scoorde slechts één speler meer doelpunten in de Premier League: Harry Kane.

Lukaku zette in 2017 25 keer de netten bol over het Kanaal. Vijftien maal deed hij dat voor Everton FC, na de zomerstop duwde hij er nog eens tien bij in dienst van Manchester United. Knappe cijfers, maar die komen niet in de buurt van Kane. De Britse sensatie van Tottenham Hotspur deed liefst 40 keer de netten trillen het voorbije jaar, vijftien keer vaker dan Lukaku dus. Beide spelers krijgen volgend weekend nog één kans om dat totaal nog op te krikken.

Ook Manchester City, dit seizoen heer en meester in Engeland, krijgt een vertegenwoordiger op het podium. Sergio Agüero zit momenteel aan 22 treffers, maar krijgt twee kansen om zijn score aan te dikken. Woensdag trekt City naar Newcastle United, zondag gaat het op bezoek bij Crystal Palace. Lukaku krijgt de dag voordien Southampton FC over de vloer op Old Trafford.