Interim-coach brengt update over transferdossiers van Morioka en Thelin

Interim-coach brengt update over transferdossiers van Morioka en Thelin

26-12-2017 20:57

Het vertrek van Philippe Clement laat zijn sporen na bij Waasland-Beveren. Met een nul op zes wordt het jaar enigszins in mineur afgesloten. Interim-trainer Johan Van Rumst weet dat zijn club de koppen bij mekaar moet steken in de winterstop.

De overgang van Clement naar KRC Genk lijkt ook zijn impact te hebben op Ryota Morioka. De Japanner, een sensatie in zijn eerste maanden in de Jupiler Pro League, acteert de laatste weken minder. Tegen Eupen haalde Van Rumst hem al ruim een kwartier voor affluiten naar de kant. "Ryota zat niet goed in de match", verdedigt hij die keuze bij Het Laatste Nieuws. "We verloren steeds meer de controle op de wedstrijd. De vervanging zal wellicht verbaasd hebben, maar er zat niets anders op."

"Nu, ik verwijt onze Japanner niets", sust Van Rumst meteen. "Hij heeft ons de voorbije maanden zoveel bijgebracht, dan een mindere dag hem moet vergeven worden. Zijn bobijntje is stilaan afgelopen. Dat hij tijdens de komende transferperiode de Freethiel verlaat, valt niet uit te sluiten. Hij ligt goed in de markt, hé. Voor een leegloop vrees ik echter niet", snijdt de stand-in ook meteen het transferdossier rond Morioka aan.

Retour voor Thelin
Morioka is overigens niet de enige die in the picture loopt bij Waasland-Beveren. Ook Isaac Kiese Thelin, gehuurd van RSC Anderlecht, maakte indruk met heel wat doelpunten. Volgens sommigen zou een terugkeer van de Zweed naar het Astridpark een optie zijn. "Thelin terug naar Anderlecht? Ik denk niet dat die mogelijkheid in de huurovereenkomst werd opgenomen", besluit Van Rumst daarover.