Liverpool geeft gas met jubilaris Mignolet en maakt gehakt van Swansea

26-12-2017 20:33

Liverpool heeft thuis een klinkende 5-0 zege geboekt op hekkensluiter Swansea City. De ploeg uit Wales maakte op Anfield geen schijn van kans en werd van het kastje naar de muur getikt. Dat maakte het jubileum van Simon Mignolet alleen maar mooier.

De Rode Duivel stond dinsdag voor de 200e keer in zijn carrière onder de lat bij The Reds. Het werd een gala-avond. Liverpool kwam al na zes minuten spelen op 1-0 door een schot in de kruising van Philippe Coutinho, die, eveneens in zijn 200e wedstrijd voor de club, zijn 54e doelpunt maakte. The Reds hadden de wedstrijd al voor rust kunnen beslissen, maar sprongen niet goed om met de kansen. Daardoor mocht Swansea in de tweede helft nog hopen op een ommekeer.

Van die hoop was vroeg in de tweede helft nog weinig over. Op aangeven van Coutinho maakte Roberto Firmino er van dichtbij 2-0 van. Vanaf dat moment ging het hard voor Liverpool. Trent Alexander-Arnold maakte er in de 65e minuut 3-0 van en Firmino zorgde een minuut later voor 4-0. Swansea was rijp voor de slacht, maar Liverpool deed vanaf dat moment rustig aan en prikte er 'slechts' één doelpunt bij. Die werd in de slotfase gemaakt door Alex Oxlade-Chamberlain.

Dankzij de ruime overwinning klimt Liverpool naar plek vier in de Premier League en heeft het een achterstand van drie punten op nummer drie Chelsea, maar een voorsprong van een punt op Tottenham Hotspur.