'Club Brugge kan fenomenaal record pakken net voor de jaarwisseling'

'Club Brugge kan fenomenaal record pakken net voor de jaarwisseling'

26-12-2017 08:30
3

Club Brugge sluit het jaar 2017 af met een thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Blauw-Zwart won tot nu toe al zijn thuiswedstrijden dit seizoen, bij winst tegen Les Hurlus worden de Bruggelingen zelfs de beste thuisploeg in heel Europa (33 op 33).

Manchester City wordt gezien als de beste ploeg in Europa, maar zij wonnen niet al hun thuiswedstrijden. Voorlopig lukte dat enkel PSG (30 op 30), PSV Eindhoven (27 op 27) en Viktoria Pilzen (24/24). Bij winst tegen Moeskroen pakt Club 33 op 33 en het zou daarmee over de Parijzenaars wippen naar de eerste plaats.

Ook club-icoon Franky Van der Elst beseft dat deze prestatie niet alledaags is. "Wat ze nu aan het doen zijn, is uitzonderlijk. Het is zelfs formidabel. Dat laat in principe toe om op verplaatsing eens een steekje te laten vallen, al hoort dat er nu ook niet bij", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Blauw-Zwart heeft zijn riante voorsprong in de stand dan ook vooral te danken aan zijn ijzersterke thuisreputatie. "Een thuisreputatie is een must voor een topclub. Als je ziet hoe Anderlecht en Genk dit seizoen toch vaak in de problemen komen... Dan wordt het moeilijk om je doelstellingen te behalen”, besluit Van der Elst.