Zware dobber voor Anderlecht: 'Ze spelen beter dan tijdens zegereeks'

Zware dobber voor Anderlecht: 'Ze spelen beter dan tijdens zegereeks'

25-12-2017 16:05
1

RSC Anderlecht volgt in het klassement van de Jupiler Pro League al op dertien punten van leider Club Brugge. Om de kloof niet groter te laten worden, moet paars-wit dinsdagavond winnen tegen AA Gent. Maar dat wordt geen makkelijke opgave, beseft ook Hein Vanhaezebrouck.

"Het zal heel speciaal, maar ook heel moelijk", vertelde de coach van paars-wit tijdens een persconferentie. "Gent is echt wel heel goed aan het spelen, ondanks het feit dat ze twee keer na elkaar bijna niet wonnen. Ze spelen nu beter dan tijdens hun zegereeks daarvoor. Je ziet iedereen opnieuw deelnemen aan een imposant Gent. Zowel tegen Standard als Charleroi vond ik hen heel goed."

Vanhaezebrouck heeft uiteraard een rijk verleden bij de Buffalo's. "Als je daar drie fantastische jaren hebt beleefd, met zoveel successen, kan je dat nooit vergeten. Ook de band tussen mij en de fans was heel speciaal. Ik heb daar na mijn vertrek nooit over gepraat, maar dat zijn dingen die je nooit vergeet. Natuurlijk komen er dan herinneringen boven als je tegen hen moet spelen. Dat maakt het nog wat specialer", aldus Vanhaezebrouck.