Vanhaezebrouck doet opmerkelijke vaststelling: 'Straf bij ploeg als Anderlecht'

Vanhaezebrouck doet opmerkelijke vaststelling: 'Straf bij ploeg als Anderlecht'

25-12-2017 15:05
7

Hein Vanhaezebrouck verklaarde voor de wedstrijd op het veld van Club Brugge (5-0) dat Anderlecht bij een nederlaag zijn twee laatste wedstrijden van het jaar moest winnen. Vrijdagavond tegen Eupen heeft paars-wit alvast een eerste stap gezet met een krappe 1-0 zege.

De laatste wedstrijd van 2017 tegen AA Gent wordt echter een zware dobber. Dat beseft ook de trainer van Anderlecht. "Er is hier altijd druk. We weten dat we eigenlijk heel slecht presteren tegen ploegen uit de top zes. Dit seizoen hebben we nog geen enkele keer weten te winnen", vertelde Vanhaezebrouck tijdens zijn persconferentie.

"Dat is wel straf bij een ploeg als Anderlecht. Twee keer Charleroi, twee keer Club Brugge, één keer Gent, één keer Antwerp en één keer Sint-Truiden. We hebben geen enkele wedstrijd gewonnen. Dat is toch een signaal dat we een probleem hebben. Toen we met Gent kampioen speelden, waren we de beste in de onderlinge duels tussen de ploegen uit Play-Off I."

"Dat je tegen de de topploegen amper punten pakt, is toch een signaal dat er ergens een probleem is. Ondanks onze derde plaats schieten we op bepaalde vlakken tekort. Dat is een vaststelling. Op moeilijke momenten kunnen we geen vuist maken. Dat is gebleken tegen Charleroi en tegen Club Brugge. In bepaalde matchen zijn er natuurlijk beslissingen geweest die ervoor zorgden dat we geen punten pakten. Het zit allemaal tegen, maar we moeten er zelf alles aan doen om uit het dal te kruipen en te proberen met een positief gevoel de winterstop in te gaan."