Kaya is malaise bij Essevee kotsbeu: Dat was echt om te lachen

Kaya is malaise bij Essevee kotsbeu: "Dat was echt om te lachen"

24-12-2017 17:30
1

Zulte Waregem bakt er de laatste maanden helemaal niets meer van. Na een verdienstelijk begin is het nu gezakt naar een ontstellende veertiende plaats. Onur Kaya beseft dat het zo niet verder kan.

De spelmaker van de West-Vlamingen was bijzonder hard na de zoveelste nederlaag. Essevee verloor deze week met 2-1 van Moeskroen. Kaya is scherp voor zijn ploegmaats. 'Als je die tegengoals bekijkt, die waren echt weer om te lachen hoor. Ik denk dat we gewoon ziek zijn. Bepaalde mensen zijn bang om te voetballen en durven niet", klinkt het bij Sporza.

"Dit kan niet blijven duren. We moeten eerlijk zijn en niet meer zeggen dat we voor Play-Off 1 gaan. We zullen moeten strijden tegen de degradatie. Na de winterstop komt er hopelijk nog versterking. We zullen moeten strijden en zien waar we eindigen."

Kaya weet niet wat de oorzaak precies is. "We zijn slecht. Een gebrek aan ervaring? Ik denk niet dat dat een excuus is. Misschien hebben ze de fout gemaakt om te veel jongeren te halen. Maar er zijn nog wel oudjes, zoals ik, Sammy Bossut en Davy De fauw. Ik zit hier al drie jaar en dit is mijn slechtste seizoen ooit."

Europa is geen excuus
De Europa League lijkt zo een vergiftigd geschenk, maar dat is niet de hoofdreden. "Ja, we hebben in Europa gestreden, maar dat is geen excuus. Als je hier speelt, moet je toch bepaalde kwaliteiten hebben. We hebben al twee jaar na elkaar Play-Off 1 gespeeld en waren vorig jaar herfstkampioen. Nu staan we bij de winterstop in de degradatiezone. Dat kan niet. We moeten dit intern bespreken. Zo kunnen we niet verder. We zijn geen topploeg. De realiteit is hard. Dit hadden we niet zien aankomen in begin van seizoen. Dat is voetbal."