Club maakt opnieuw winst, maar dat is deze keer slechts een peulschil

Club maakt opnieuw winst, maar dat is deze keer slechts een peulschil

21-12-2017 17:35
1

De jaarrekening van Club Brugge werd vanochtend vrijgegeven. Daarin werd duidelijk dat Club Brugge voor het derde jaar op rij winst maakt. Een echt groot bedrag is het evenwel niet.

Het Laatste Nieuws meldt dat Club Brugge een winst van 110.461 euro heeft gemaakt. Een enorm verschil met het jaar daarvoor. Toen boekte Club Brugge maar liefst elf miljoen euro winst. De minieme winst ligt echter in de lijn der verwachtingen van Club.

De voorbije seizoenen waren er een pak spraakmakende uitgaande transfers zoals die van Obbi Oulare (acht miljoen euro), Mathew Ryan (zeven miljoen euro) en het Europese parcours. Dit jaar niet. José Izquierdo werd wel voor vijftien miljoen euro verkocht, net zoals Björn Engels voor zeven miljoen euro. Maar die transfers worden pas bij het volgende boekjaar in rekening genomen.

Zware investeringen
Club investeerde daarbovenop nog serieus in het eigen stadion. De voorbereidende werken aan het oefencomplex zijn begonnen en de volledige derde verdieping van het Jan Breydelstadion werd vernieuwd. Zelfs de inkomsten van de Champions League konden dus niet voor grote winst zorgen.

Er is toch nog goed nieuws. Zo steeg de omzet met maar liefst tien miljoen euro naar 51 miljoen euro. Het eigen vermogen blijft ook dertien miljoen euro. Sterk, want twee jaar geleden was dat nog maar twee miljoen euro.

Die minieme winst is echter nog steeds positief. In 2012-2013 boekte Club namelijk 6,5 miljoen euro verlies, een jaar later was dat zelfs acht miljoen euro. Na drie opeenvolgende jaren met winst blijft Club Brugge dus vooruitgang boeken.