Anderlecht-coryfee wil nieuwe captain zien: Hij is de enige geschikte keuze

Anderlecht-coryfee wil nieuwe captain zien: "Hij is de enige geschikte keuze"

21-12-2017 10:45
4

Sofiane Hanni is niet bepaald bezig aan een geweldig seizoen, ook al moet hij als captain de rol van voortrekker hebben. Jef Jurion wil dan ook dat zijn band wordt afgenomen.

Jurion weet dat de captain een symbool moet zijn voor het team. "Elke grote ploeg heeft nood aan een goede kapitein. De belangrijkste voorwaarde is dat hij het spel goed leest en voldoende bijstuurt. Een echte patron dus. Al moet het belang van die band ook niet overschat worden. Vroeger was de aanvoerder enkel belangrijk voor de toss bij de aftrap", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Jurion heeft een bijzondere reden om de band af te nemen. "Over zijn leiderskwaliteiten kan ik niet oordelen. Maar voor mij speelt een kapitein best op het middenveld - niet vooraan zoals Hanni. Kijk naar het Barcelona van enkele jaren geleden. Daar zette Xavi de lijnen uit op het middenveld. Zo'n type heeft Anderlecht op dit moment niet lopen. Iedereen had gedacht dat Kums die rol op zich zou nemen, alleen loste hij de verwachtingen tot dusver niet in."

De opvolger is volgens hem zonneklaar. "In mijn ogen is Adrien Trebel de enige geschikte keuze. Jammer genoeg gebruiken ze die verkeerd. Trebel is geen afbreker die overal het vuile werk moet gaan opknappen. Nee! Hij moet de rol krijgen van patron die het spel verdeelt. Trebel kan dat. Af en toe heeft Dendoncker eveneens de allures van een leider, maar hij is nog jong."