Manchester United loopt tegen sensationele uitschakeling op, Chelsea ontsnapt

21-12-2017 07:19

Bristol City heeft zich op sensationele wijze geplaatst voor de halve finale van de League Cup. De nummer drie van het Championship, het tweede niveau in Engeland stuntte door Manchester United in blessuretijd uit te schakelen. Ook Chelsea kwalificeerde zich voor de halve finale door in de blessuretijd te winnen.

Manchester United blameerde zichzelf tegen Championship-club Bristol City. De thuisploeg had het geluk dat The Mancunians via Marcus Rashford de paal raakten, maar haalde met 0-0 de rust. Joe Byran zorgde in de tweede helft zelfs voor een sensatie door de nummer drie van het Championship op voorsprong te knallen. Aanvoerder Zlatan Ibrahimovic maakte gelijk met een droge vrije trap, maar Korey Smith had het laatste woord: de middenvelder dook in blessuretijd ineens vrij op voor Sergio Romero en liet Ashton Gate ontploffen.

Chelsea kende aanvankelijk geen enkel probleem tegen Premier League-laagvlieger Bournemouth. The Blues waren in het eigen Stamford Bridge heer en meester: Willian bekroonde na ruim een kwartier een fraaie Chelsea-aanval door op aangeven van Cesc Fabregas de 1-0 binnen te schieten.

Bournemouth knokte zich echter terug in de wedstrijd en Dan Gosling maakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd 1-1 met een fraaie inzet vanaf de rand van de zestien meter. Een verlenging leek in de maak, maar Alvaro Morata besliste anders. De Spanjaard reageerde attent op een schitterend hakje van Eden Hazard en dompelde The Cherries in rouw: 2-1.