Blauw-Zwarte trein dendert voort: KV Mechelen krijgt er drie om de oren

20-12-2017 22:20
11

Club Brugge heeft de goede lijn van de laatste weken doorgetrokken op het veld van KV Mechelen. De troepen van Ivan Leko wonnen na doelpunten van Vormer, Wesley en Diaby.

De eerste helft op het veld van Mechelen begon met veel middenveldspel. Op een eerste kansje was het tien minuten wachten. Wesley mikte naast de kooi van Coosemans. Een schot van Limbombe werd makkelijk gepakt door de doelman van Malinwa, die zich enkele minuten later toch gewonnen moest geven.

Vormer scoorde vanop de penaltystip zijn zevende van het seizoen na een fout van Cocalic op Diaby. De 0-1 was het sein voor Blauw-Zwart om het gaspedaal even in te duwen. Het leer kwam met wat geluk voor de voeten van Wesley en die verdubbelde de score met een strakke knal. Toen De Witte kort voor de pauze rood kreeg na een schandalige overtreding op Wesley mochten de boeken dicht voor Malinwa.

Het tweede bedrijf was een maat voor niets in het AFAS-stadion. De thuisploeg legde zich neer bij het meesterschap van de leider in de Jupiler Pro League. Verder dan een - terecht- afgekeurd doelpunt van Bandé kwam Mechelen niet meer. Club diepte de score nog verder uit via Diaby, die na een knappe aanval de 0-3 binnen schoot.

Blauw-Zwart ging nog op zoek naar een vierde doelpunt, maar Denswil en Vanlerberghe geraakten niet voorbij Coosemans. In de slotfase moest Mechelen nog met negen verder na een rode kaart voor Bandé. Dankzij deze makkelijke 0-3 overwinning zet Club achtervolgers Charleroi en Anderlecht opnieuw onder druk.