Boeckx haalt stevig uit naar Sa Pinto: 'Wat een clown'

Boeckx haalt stevig uit naar Sa Pinto: 'Wat een clown'

20-12-2017 19:36
5

Ricardo Sa Pinto kreeg maar weinig sympathie na zijn actie in de bekerwedstrijd tegen RSC Anderlecht. De coach van Standard zeeg neer naar de grond nadat een fan van Anderlecht een beker bier op hem gooide. Frank Boeckx vond zijn reactie alleszins overdreven.

Dat Sa Pinto theatraal ging liggen kon Boeckx niet bekoren. "De voetbalwereld is één grote cinema", vertelt de doelman van Anderlecht in Sport/Voetbalmagazine.

"Neem de bekerwedstrijd tegen Standard, dat Ricardo Sá Pinto daar gaat liggen… Als mijn trainer dat moest doen en ik zou die ‘s anderdaags een hand moeten geven… Dan zou ik toch denken: wat een clown zijde gij", aldus Boeckx.

Ogen open houden
Op 31-jarige leeftijd heeft Boeckx al heel wat meegemaakt in de voetbalwereld. Zo ook bij STVV, waar hij als jonge prof begon. "Dan kom je in een kleedkamer waar je dingen ziet gebeuren die je niet voor werkelijk neemt."

"Iemand die tegen een ander zijn been staat te pissen in de douche … Dat zijn toch momenten waarvan ik dacht: even mijn ogen open houden als ik mijn haren inwrijf", lacht hij.