Martinez krijgt 'gouden tip': ''Dan zijn de Rode Duivels onklopbaar op het WK''

Martinez krijgt 'gouden tip': ''Dan zijn de Rode Duivels onklopbaar op het WK''

20-12-2017 13:50
2

Kevin De Bruyne speelt de sterren van de hemel in de Premier League. Bij de Rode Duivels kon hij de afgelopen maanden minder schitteren, waardoor hij frustratie uitte over de tactiek van bondscoach Roberto Martinez. Damien Comolli, ex-technisch directeur van Liverpool en Tottenham, weet hoe De Bruyne het best tot zijn recht komt bij de nationale ploeg.

Comolli vindt allereerst dat de oorzaak niet bij De Bruyne ligt. ''Hij heeft een uitzonderlijk voetbal-IQ. Hij begrijpt alles, speelt nauwkeurig en zet druk wanneer het nodig is. Hij is zonder enige twijfel de beste speler van de Premier League, met het vooruitzicht op een Ballon d’Or. Hij is erin geslaagd om David Silva naar het tweede plan te verwijzen. Je moet goed beseffen wat voor een prestaties hij levert", looft Comolli de uitblinker van Manchester City in Sport/Voetbalmagazine.

Om in Rusland optimaal te presteren adviseert Comolli onze bondscach om Eden Hazard naast De Bruyne te zetten. ''Waarom hem niet naast Kevin De Bruyne opstellen in de rol van David Silva? Als jullie dat duo kunnen reproduceren, denk ik dat de Rode Duivels onklopbaar zijn op het WK. Momenteel stelt Conte hem vooraan op, omdat Alvaro Morata terugkomt uit een blessure, en dat is natuurlijk sneu voor Michy Batshuayi. Maar een rij lager blijft hij meer beslissend'', luidt de mening van de Fransman.