Man City zonder De Bruyne heeft strafschoppen nodig, ook Arsenal door in beker

Man City zonder De Bruyne heeft strafschoppen nodig, ook Arsenal door in beker

19-12-2017 23:33

Manchester City en Arsenal zijn dinsdagavond allebei doorgedrongen tot de halve finale van de League Cup, die dit seizoen door het leven gaat als de Carabao Cup. Arsenal won thuis van West Ham United, maar Manchester City moest overuren draaien op bezoek bij Leicester City.

Manchester City had enkele grote namen thuisgelaten (waaronder Kevin De Bruyne). Bernardo Silva opende na 25 minuten spelen de score na een fraaie demarrage van Ilkay Gündogan en leek daarmee matchwinner te worden. Jamie Vardy mocht in de zesde (!) minuut van de blessuretijd echter een penalty nemen en sleepte een verlenging uit het vuur.

Hierin werd niet gescoord, waardoor een strafschoppenserie (genomen volgens het ABBA-principe) de beslissing moest brengen in het King Power Stadium. Beide ploegen benutten hun eerste drie penalty's, waarna het uitgerekend Vardy was die de fout in ging. Ook Riyad Mahrez miste vanaf de stip, waardoor City opgelucht kon ademhalen.

Arsenal had aan negentig minuten voldoende om door te stoten naar de halve finale. Danny Welbeck besliste op slag van rust de confrontatie met stadgenoot West Ham United met een frommelgoal. De 27-jarige Brit schoot vol overtuiging binnen nadat West Ham een voorzet van Mathieu Debuchy niet weg kreeg.