Dramaseizoen bij Antwerp zorgde bijna voor het einde van carrière Boeckx

Dramaseizoen bij Antwerp zorgde bijna voor het einde van carrière Boeckx

19-12-2017 23:38

Hij mag nu dan wel de kampioen van België genoemd worden, Frank Boeckx heeft het niet altijd even makkelijk gehad. De doelman heeft een bewogen carrière achter de rug. Daardoor nam hij bijna afscheid van het profvoetbal.

Boeckx speelde voor zijn periode bij Anderlecht nog een seizoen bij Antwerp. Dat werd echter een drama. De doelman nam dan ook bijna een bijzonder ingrijpende beslissing. "Mijn huis stond te koop en de rugzak was aangekocht om te pakken en te vertrekken. Ik wilde gaan tot ik mijzelf had hervonden", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Dan zou ik terugkomen en provinciaal gaan voetballen bij vrienden, waar je ook betaald wordt, en een job vinden. Ik heb een kop die kan denken, ik heb twee handen. Daar vertrouwde ik op. Als ik mijn vriend Jelle Cherlet (oud-speler Sint-Truiden, nvdr) bij Mariakerke zie… Wat een plezier die heeft, in derde provinciale. En daarnaast is hij politieagent geworden. Die heeft een fantastisch leven. Ik benijdde die mens."

Boeckx wilde voor één jaar naar Zuid-Amerika trekken. "Ik zou een autootje kopen en wel zien. Wat werken misschien. Zoiets. Ik heb die wens nog altijd wel, ergens is het een gemiste kans. Maar daar is iets heel moois voor in de plaats gekomen. Ik ben keeper bij Anderlecht en heb nu een vriendin. Ik denk niet dat mijn madame het ziet zitten om even rond te trekken voor een jaar", lacht hij.