Terry ziet mogelijke opvolger: 'Bij Chelsea, United en City staat hij in de basis'

Terry ziet mogelijke opvolger: 'Bij Chelsea, United en City staat hij in de basis'

18-12-2017 23:00

John Terry denkt dat Virgil van Dijk bij zowel Chelsea, Arsenal, Manchester United en Manchester in de basis zou staan. De Nederlandse international van Southampton wordt al maanden aan de Premier League-top gelinkt. Terry zou een transfer toejuichen.

"Bij Liverpool staat hij zeker in de basis", zegt Terry tegen Sky Sports. "Bij Arsenal precies hetzelfde. Het elftal van Chelsea maakt hij ook beter. Bij Manchester City en Manchester United staat hij ook in de basis. Ik denk dat hij bij alle ploegen in de basis staat en ze ook beter maakt."

Van Dijk wordt de laatste tijd bekritiseerd bij Southampton vanwege zijn prestaties, maar Terry neemt het voor hem op. "Ik denk dat hij slachtoffer is geworden van de problemen bij Southampton. Het was een duidelijk signaal dat hij tegen Chelsea op de bank moest beginnen", aldus Terry, die zijn oude club Chelsea adviseert. "Als ik Chelsea was zou ik rond de zestig miljoen euro bieden, mochten ze hem niet in de basis willen zetten. Ik ken Virgil. Hij is een topprofessional. Hij krijgt ongetwijfeld de transfer die hij verdient."