'Anderlecht kan Zweedse versterking voor spotprijsje wegkapen in Griekenland'

'Anderlecht kan Zweedse versterking voor spotprijsje wegkapen in Griekenland'

18-12-2017 18:30
5

RSC Anderlecht gaat in januari zijn selectie versterken. Dat heeft manager Herman Van Holsbeeck al aangekondigd. Paars-wit is vooral op zoek naar offensieve versterkingen, maar het defensieve compartiment wordt zeker niet vergeten.

Volgens Het Zweedse fotbollskanalen gaat Anderlecht in januari een poging ondernemen om de Zweed Niklas Hult weg te plukken bij Panathinaikos. Dat kan wel eens makkelijker gaan dan gedacht, want de Griekse club kampt met financiële problemen. 

Verschillende spelers - waaronder Hult - worden dit seizoen amper betaald meer en mogen op zoek naar een nieuwe club. Er zou een prijskaartje van ongeveer twee miljoen euro rond zijn nek hangen, maar dat kan door de recente gebeurtenissen nog serieus zakken.

Hult is een linksvoetige verdediger die zijn opleiding genoot IFK Värnamo. Na vijf seizoenen bij IF Elfsborg verhuisde hij naar OGC Nice, maar daar kon hij niet doorbreken. Sinds de zomer van 2016 is Hult aan de slag bij Panathinaikos. Hij kwam al zes keer uit voor de Zweedse nationale ploeg.