Heeft Vanhaezebrouck de titel al opgegeven? We komen tekort

Heeft Vanhaezebrouck de titel al opgegeven? "We komen tekort"

18-12-2017 07:08
8

Het wordt nog bijzonder moeilijk voor Anderlecht om de titel te pakken dit seizoen. De Brusselaars hebben nu een achterstand van dertien punten op leider Club Brugge. Ook Hein Vanhaezebrouck weet dat het moeilijk zal worden, zeker na de 5-0 vernedering.

"Om echt mee te strijden met teams als Club en Charleroi komen we tekort", klinkt het duidelijk in Het Laatste Nieuws. Echt helemaal opgeven wil de coach echter niet doen. "Maar ik zeg niet dat het niet kan."

Vanhaezebrouck heeft een duidelijke boodschap voor Herman Van Holsbeeck. Er moet kwaliteit bij. "Er is nu een stage en een transferperiode, waarin we de juiste keuzes zullen moeten maken. Met een extra pion kunnen we de ploeg mogelijk dertig procent beter maken - de kwaliteit is er. Maar eerst is het alle hens aan dek om onze komende twee thuismatchen (tegen Eupen en AA Gent, red.) te winnen."

Eén ding wil Anderlecht absoluut niet zien gebeuren. De kloof met Club en Charleroi mag niet nóg groter worden. "Dit was geen cruciale wedstrijd. Toegegeven, Club zet wel een belangrijke stap. Die achterstand zullen we niet zomaar wegtoveren. Ik geef het nog niet op, maar het verschil was groot", besluit Vanhaezebrouck.

Lees ook: Vanhaezebrouck schaamt zich: ''Ze waren veel meer een kampioen dan wij''
Lees ook: Anderlecht-fans schieten in actie, Vanhaezebrouck wordt tegengehouden