Essevee blijft sukkelen, Antwerp zet Anderlecht onder druk na nieuwe zege

17-12-2017 21:52

Antwerp lijkt zijn plekje in Play-Off 1 vast te hebben. Na een nieuwe zege tegen Essevee doen de Antwerpenaren een geweldige zaak in de strijd om Play-Off 1. Ook Anderlecht moet beginnen vrezen voor The Great Old: 1-2.

Met winst kon Antwerp een bijzonder goede zaak doen in de strijd om Play-Off 1. Het doel was dan ook duidelijk: de drie punten pakken. De wedstrijd kon ook niet beter beginnen. Na vijf minuten voetballen stond het al 0-1 na een strafschopdoelpunt van Geoffry Hairemans.

Zulte Waregem leek de wedstrijd over te nemen, maar een efficiënt Antwerp sloeg de thuisploeg helemaal knock-out. Na een half uur voetballen stond het 2-0, een doelpunt van Joaquin Ardaiz. Antwerp kreeg nog een tweede (onterechte) strafschop, maar Sammy Bossut kon de schade nog beperken.

Opnieuw spanning
De thuisploeg ging nog op zoek naar een aansluitingstreffer. Het aanvallende spel van de troepen leverde uiteindelijk ook een doelpunt op. Met nog een kwart wedstrijd te gaan stond het 1-2 na een doelpunt van Davy De fauw. Daar bleef het echter bij: 1-2.

Antwerp springt door de zege weer over Gent naar de vierde plek in de stand. Het heeft nu nog maar drie punten achterstand op Anderlecht, de nummer drie.