Bruggeling krijgt ondanks klinkende zege scherpe kritiek: ''Onbegrijpelijk''

Bruggeling krijgt ondanks klinkende zege scherpe kritiek: ''Onbegrijpelijk''

17-12-2017 18:43
6

Hoewel Club Brugge zondag met klinkende cijfers Anderlecht opzij zette (5-0), werd er door analisten Eric Van Meir en Marc Degryse toch een minpunt gezien. Beide ex-Rode Duivels waren niet te spreken over een actie van Wesley Moraes.

Moraes kwam na rust bij een 2-0 stand de bal opeisen voor een penalty, terwijl specialist en aanvoerder Ruud Vormer al klaar stond. Zelfs Ivan Leko moest zich er langs de kant mee bemoeien. Van Meir vond het gedrag van de Braziliaan ongepast. "Er hangt een lijstje in de kleedkamer en dat moet gerespecteerd worden. Ik vind het onbegrijpelijk dat hij zich daar manifesteert. Je spreekt toch tegen de kapitein en Leko geeft het ook duidelijk aan", luidde de heldere mening van Van Meir bij Play Sports.

Degryse sloot zich bij zijn collega aan. "Dat zijn jonge spelers die punten willen scoren met die penalty, maar eigenlijk heb je alleen maar te verliezen. Leko haalde hem ook al snel naar de kant, dat is een eerste indicatie van 'zoiets pikken we bij Club Brugge niet''', aldus de voormalige publiekslieveling van Blauw-Zwart.

Hij verwacht dat Wesley even op de vingers zal worden getikt, maar niet extra bestraft zal worden. ''Leko is ook slim genoeg om te beseffen dat hij Wesley nog zal nodig hebben en zal hem komende week gewoon duidelijk maken dat het ploegbelang primeert boven het eigen belang'', denkt Degryse.

Lees ook: Leko in de wolken: ''Trots op wat ik zag, van eerste tot laatste minuut''
Lees ook: Vanhaezebrouck schaamt zich: ''Ze waren veel meer een kampioen dan wij''