Broos nog niet officieel ontslagen bij Kameroen: 'Ik sta open voor alles'

Broos nog niet officieel ontslagen bij Kameroen: 'Ik sta open voor alles'

17-12-2017 12:48

Hugo Broos is nog steeds niet officieel ontslagen als bondscoach van Kameroen. Begin deze maand kreeg onze landgenoot nochtans te horen dat hij moest opkrassen bij het land dat hij naar de eindzege loodste op de Afrika Cup.

"Ik zou een lang verhaal kunnen vertellen. Maar om het kort te houden: ik ben ontslagen en ik ben nog niet ontslagen", vertelde Broos tegenover Sporza. "De minister van Sport moet zijn handtekening zetten, maar die wil dat ik blijf. Nu zijn ze in Kameroen aan het bekvechten wat het zal worden."

De 65-jarige Broos gaf eerder aan dat Kameroen zijn laatste opdracht als trainer zou zijn. "Een terugkeer naar België?  "Eerlijk gezegd denk ik van niet. Dat is al vijf à zes jaar zo. Ik weet niet waarom dat plots zou veranderen. Maar we zullen afwachten nu", aldus Broos.

Genk
Nochtans is KRC Genk, waar hij aan de slag was tussen 2005 en 2008, op zoek naar een nieuwe coach. "Er zijn nog in het verleden ploegen geweest die een trainer zochten en er is nooit aan Hugo Broos gedacht. Ik denk ook niet dat dat nu zo zal zijn. Daar heb ik vrede mee genomen, al heb ik het er wel moeilijk mee gehad in het verleden."

"We zien wel wat er de volgende dagen en weken op mij afkomt. Ik sta open voor alles. Het moet natuurlijk allemaal passen. Maar het is al zolang geleden dat ik nog in België heb gewerkt, ik weet niet waarom dat nu plots zou veranderen. Ik hoop het, maar ik denk het niet."

Broos werd onlangs echter gesignaleerd tijdens een wedstrijd van Genk. "Dat had niets te maken met de positie van coach. Er is gewoon een actie waarbij ze iedere thuiswedstrijd iemand uitgenodigd die van belang geweest is voor Genk. Voor de rest moet je daar iets achter zoeken", besloot Broos.